SOCIAL MEDIA

1.12.2014

Vauvalle tennarivillasukatTällainen toive tai idea tuli isännän suunnalta, kun hän pohti ristiäislahjaa sukuun syntyneelle tyttölapselle. Ei auttanut kuin luottaa googleen ja toivoa, että vauvoille olisi jokin minunkin silmiä miellyttävä malli ohjeineen. Aiemminkin olin ohjeita etsinyt ja jonkin virkatun versionkin jopa kokeillut, mutta valmiiksi se ei tullut.


Onnekseni löysin ensimmäistä kertaa Lauramaisen -blogin, jossa oli ihanasti tehty samoten vastasyntyneelle perusvillasukkamallilla tennarisukat. Ohjeet olivat pyöröpuikoilla tehdyille, mutta kuitenkin varresta aloittaen, niin pitihän sitäkin tekniikkaa testata.


Näiden kanssa muistui mieleeni, miten mukava tuo kaksi yhtäaikaa -tekniikka olikaan. Kun molemmat sukat olivat puikoilta valmiit ja nauhoja vaille pakettikuntoiset, en olisi halunnut aloittaakaan toista sukkaa tekemään, kuten tavallisesti olisi joutunut tekemään.


Tennarisukkien nauhoiksi mietin ohjeessakin käytettyä Venetaa sekä 6 millimetrin satiininauhaa. Veneta oli mielestäni kuitenkin oikea valinta nauhamaisuutensa vuoksi. 


Tennarisukat: Lauramainen (tein kuitenkin vahvistetun kantapään)
Lanka: Novita Ipana, nauhoihin Veneta
Tumput: oma malli

Kun tennarisukat valmistui, halusin että mukaan tulisi pipo ja tumput myös samasta langasta. Aikahan ei tunnetusti riittänyt kuin tumppujen tekoon, mutta ne mielestäni onnistui kuitenkin hyvin. Tumpuissa käytin samaa kaksi yhtäaikaa -tekniikkaa varresta aloittaen.


Lähetä kommentti