Siirry pääsisältöön

Tour de Sock - tarvikelistaus 2016

Mallin nimi - lankaehdotus, muut tarvikkeet, neuletiheys, väriehdotus langalle, mallissa käytetty lanka

Huomaathan, ettei alla oleva järjestys ole tulevien ohjeiden järjestys!

Stark - 100 grammaa fingering weight -paksuuden mukaista lankaa (350-450m/100g), noin 180 kappaletta 8/o  koon siemenhelmiä, neuletiheys 8,5 s ja 11 krs / 2,5 cm. Värin tulee olla yksivärinen, harmoninen tai murrettu tasainen väri. Mallisukissa käytetty lankana Miss Babs Yummy. HUOM! Helmien koko ei ole ehdoton, vaan voit käyttää haluamaasi kokoa.
Targaryen - yhteensä 135 grammaa kahta eri väriä (75 grammaa pääväriä, 60 grammaa tehosteväriä) light fingering -paksuuden mukaista lankaa (450-550m/100g), joko kahdet sukkapuikot tai kahdet pyöröpuikot, neuletiheys 8 silmukkaa/2,5 cm. Päävärin tulee olla yksivärinen. Mallisukissa käytetty lankana Cascade sock & Valley Yarns.
Lannister - 100 grammaa fingering weight -paksuuden mukaista lankaa (350-450m/100g), neuletiheys 32 s ja 48 krs / 10 cm. Valitse yksi seuraavista: noppa missä 7 sivua tai enemmän, onnenpyörä vähintään 7 eri sarakkeella, random.org tai 7 numerolappua koriin mistä valita - kolikko, nappi tai jokin muu heitettävä kappale, missä on selkeästi kruuna ja klaava puoli. Värin tulee olla yksivärinen, harmoninen tai murrettu tasainen väri. Mallisukissa käytetty lankana Cauldron's Path Yarns Silveriä.
Baratheon - 100 grammaa fingering weight -paksuuden mukaista lankaa (350-450m/100g), neuletiheys 8,5 s ja 12 krs / 2,5 cm.  Värin tulee olla yksivärinen, harmoninen, murrettu tasainen väri, rauhallisin värein raidoittuva tai liukuvärjätty. Mallisukissa on käytetty lankana Trekking XXL medium -lankaa.
Tyrell - Fingering weight -paksuuden mukaista lankaa (350-450m/100g) vähintään 366 metrin verran, pyöröpuikot, lukittavia silmukkamerkkejä, neuletiheys 18 s ja 24 krs / 5 cm. Värinä suositellaan kirjavaa tai käsinvärjättyä lankaa. Mallisukissa käytetty lankana Marigold Jen -lankaa.
Martell - 100 grammaa (vähintään 366 metriä) fingering weight -paksuuden mukaista lankaa (350-450m/100g), neuletiheys 8-9 s ja 12 krs / 2,5 cm. Värin tulee olla yksivärinen tai harmonen. Mallisukissa käytetty lankana Hansen Hand Dyes -lankaa.Voit soveltaa neuletiheyden avulla itsellesi sopivan langan ja puikkokoon, ellet ole ohuemman sukkalangan ystävä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lusikoista koruiksi

Syksyn pimetessä piti Tyttären saada jotain omaa ja uutta arkeen. Ja mikä olikaan parempaa kuin paikallisen Taitokeskuksen järjestämä lusikkakorukurssi!
Kurssille pystyi osallistumaan ilman aiempaa kokemusta asiasta eikä edes materiaalia tarvinnut olla itsellä. Niinpä Tytär hyödynsi kurssilta ostettavaa materiaalia, ja teki esimerkiksi näistä syntymävuotensa penneistä korvakorut itselleen.
Ehkäpä rakkaimmaksi koruksi kurssilla muodostui tämä Perhekoruksi ristitty kaulakoru. Korussa on yksinkertaisuudessaan pieni kristalli Tyttärelle, Miehelle ja Pojalle. 
Ilman epäonnistumisia ei tämäkään oppi sujunut ja niinpä tästä lusikan päästä ei tullut mikään upein luomus eikä ainakaan sellainen kuin malli oli mitä yritettiin kopioida.

Yksi parhaimpia puolia viikonlopun mittaisessa kurssissa on ehdottomasti se, että kurssilla kerkeää tehdä useita koruja ja testaamaan niin monta tekniikkaa kuin haluaa. Yllä oleva sormus on tehty pelkästä lusikkapesästä, mikä on ennen sormusraudan kohtaamista mou…

Tappara -villasukat

Yhdet villasukatkin tulivat viimein jatkojalostus kuntoon. Kyseessä on miesten sukat, joiden varteen silmukoidaan Tappara-joukkueen logo.Jotenkin tuntuu, ettei mustista sukista saa mitenkään nättiä kuvaa. Miesten noin 43 koon sukkiin riitti yksi kerä lankaa. Kuvassa näkyvä langan jämä on ainoa, mitä kerästä jäi jäljelle. Varrella on korkeutta 55 kerrosta ennen kantapäätä.
Lanka: musta 7-veljestä Langan menekki: 1 kerä / pari Puikot: nro 4
Mielenkiinnolla jään odottamaan kerkeääkö nämä sukat enää valmiina pukin konttiin ja miten silmukointi onnistuu oman käsialan päälle.
EDIT: valmiiden sukkien kuvat lisätty.. silmukoinnin teki siis sukat tilannut henkilö :)Heijastusta heilumaan

Novitalla oli aiemmin loppusyksystä Heijastus-lankaa, jossa oli siis langan mukana ohut lanka heijastinnauhaa tuomassa välkettä. Useimmiten tällaisista langoista on tehty pipoja ja tuubihuiveja - niihin löytyy ohjeitakin useammasta paikasta, mutta kumpaakaan en itse tarvinnut. Lapasia tosin ei koskaan voi olla liikaa.


Siispä soveltamaan! Ensin kokeilin tehdä langasta "sinnepäin summa mutikassa" lapaset, mutta eihän siitä paria tullut, joten piti etsiä isommille puikoille sopiva lapasohje. Lovikka-lapasten ohje löytyi Lankamaailman sivuilta.


Tämän kuvan nähdessään myös isäntä tykästyi lankaan ja tulikin toive tehdä isälle ja pojalle omat vastaavat lovikkaat.

Hieman ohjetta soveltaen (eikä tietysti mitään muistiin kirjoittaen) teinkin sitten lapselle ja miehelle omat tumput. Tosin, koska Heijastus-lankaa ei ollut enää ostettavissa, oli tyytyminen Lumion Fineen - mikä on yhtälailla heijastava lanka.Herrasväki sai vastaväreistä omat tumppunsa. Omat pinkit ovat kooltaan tästä v…