Siirry pääsisältöön

Sukkafinlandia 2017 - Andante festivo 3/6


Andante festivo on Sibeliuksen vuonna 1922 säveltämä juhlakantaatti jousikvartetille. Teoksen tempo on
juhlava ja varsin hidas. Vuonna 1938 Sibelius muokkasi teoksestaan version jousiorkesterille ja timpanille
radiolähetystä varten. Nauhoitus lähetyksestä on ainoa äänidokumentti Sibeliuksenkapellimestaritaiteesta. (lähde: http://www.sibelius.fi/suomi/musiikki/ork_muita_andantefestivo.htm)

Näillä sanoilla alkaa Sukkafinlandian kolmannen etapin, Adante festivo-sukkien, ohje. Kisassa on yhdet helmiä sisältävät sukat ja niiden vuoro oli näin kisan puolessa välissä. Aiemmissa helmisukissa on helmiä ollut myös jalkapöydän päällä, mutta näissä helmet koristavat vain vartta.

Jalkapohja oli tällä kertaa hyvin koruton (oikein neulottua)  pääkuviolle uskollisen kantapään jälkeen. 

Varren ja jalkapöydän kuvio oli vuorotellen vasempaan ja vuorotellen oikeaan kaatuvia silmukoita apupuikon kanssa tehtäväksi. Reunassa kulkevat kahden silmukan palmikot pystyi neulomaan ilman apupuikkoja.

Malli: Anna Mäkilä - Andante festivo
Ravelry: Andante festivo
Lanka: Novita Venla & Lumoava sukkalanka
Puikot: 3 mm cubics


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lusikoista koruiksi

Syksyn pimetessä piti Tyttären saada jotain omaa ja uutta arkeen. Ja mikä olikaan parempaa kuin paikallisen Taitokeskuksen järjestämä lusikkakorukurssi!
Kurssille pystyi osallistumaan ilman aiempaa kokemusta asiasta eikä edes materiaalia tarvinnut olla itsellä. Niinpä Tytär hyödynsi kurssilta ostettavaa materiaalia, ja teki esimerkiksi näistä syntymävuotensa penneistä korvakorut itselleen.
Ehkäpä rakkaimmaksi koruksi kurssilla muodostui tämä Perhekoruksi ristitty kaulakoru. Korussa on yksinkertaisuudessaan pieni kristalli Tyttärelle, Miehelle ja Pojalle. 
Ilman epäonnistumisia ei tämäkään oppi sujunut ja niinpä tästä lusikan päästä ei tullut mikään upein luomus eikä ainakaan sellainen kuin malli oli mitä yritettiin kopioida.

Yksi parhaimpia puolia viikonlopun mittaisessa kurssissa on ehdottomasti se, että kurssilla kerkeää tehdä useita koruja ja testaamaan niin monta tekniikkaa kuin haluaa. Yllä oleva sormus on tehty pelkästä lusikkapesästä, mikä on ennen sormusraudan kohtaamista mou…

Heijastusta heilumaan

Novitalla oli aiemmin loppusyksystä Heijastus-lankaa, jossa oli siis langan mukana ohut lanka heijastinnauhaa tuomassa välkettä. Useimmiten tällaisista langoista on tehty pipoja ja tuubihuiveja - niihin löytyy ohjeitakin useammasta paikasta, mutta kumpaakaan en itse tarvinnut. Lapasia tosin ei koskaan voi olla liikaa.


Siispä soveltamaan! Ensin kokeilin tehdä langasta "sinnepäin summa mutikassa" lapaset, mutta eihän siitä paria tullut, joten piti etsiä isommille puikoille sopiva lapasohje. Lovikka-lapasten ohje löytyi Lankamaailman sivuilta.


Tämän kuvan nähdessään myös isäntä tykästyi lankaan ja tulikin toive tehdä isälle ja pojalle omat vastaavat lovikkaat.

Hieman ohjetta soveltaen (eikä tietysti mitään muistiin kirjoittaen) teinkin sitten lapselle ja miehelle omat tumput. Tosin, koska Heijastus-lankaa ei ollut enää ostettavissa, oli tyytyminen Lumion Fineen - mikä on yhtälailla heijastava lanka.Herrasväki sai vastaväreistä omat tumppunsa. Omat pinkit ovat kooltaan tästä v…

Tappara -villasukat

Yhdet villasukatkin tulivat viimein jatkojalostus kuntoon. Kyseessä on miesten sukat, joiden varteen silmukoidaan Tappara-joukkueen logo.Jotenkin tuntuu, ettei mustista sukista saa mitenkään nättiä kuvaa. Miesten noin 43 koon sukkiin riitti yksi kerä lankaa. Kuvassa näkyvä langan jämä on ainoa, mitä kerästä jäi jäljelle. Varrella on korkeutta 55 kerrosta ennen kantapäätä.
Lanka: musta 7-veljestä Langan menekki: 1 kerä / pari Puikot: nro 4
Mielenkiinnolla jään odottamaan kerkeääkö nämä sukat enää valmiina pukin konttiin ja miten silmukointi onnistuu oman käsialan päälle.
EDIT: valmiiden sukkien kuvat lisätty.. silmukoinnin teki siis sukat tilannut henkilö :)