SOCIAL MEDIA

16.3.2015

Mysteerisukka - To Finland with Love

Joulukalenterisukasta innostuneena Tytär halusi vastaavaan KALiin (Knit Along = Neulotaan yhdessä) ja etsi mysteerisukan itselleen Ravelrysta. Jotenkin ihmeellisesti kohteeksi valikoitui Kahelit Konkkaa -ryhmä ja heidän mysteerisukkansa.

Kun mysteerisukka on valmis, niin ohje on myös muiden saatavilla. Tytär ei juuri pitsikuvioista välitä, ehkä palmikot menee vielä villasukissa mutta muuten leikittelen mieluummin väreillä kuin kuvioilla. Mysteerisukat olikin sitten pelkkää pitsiä.

Tytär aloitti mysteerisukkien tekemisen ensin, mutta kyllästyi pian sekä lankaan (ihanan näköinen uutuuslanka kerällä) että malliin.


Tytär teki omille sukilleen reippaasti lyhyemmän varren kuin ohjeessa oli.


Äiti taas innostui sukasta ja varsinkin ideasta, ettei valmiista sukasta ollut vielä kuvaa saatavilla vaan oli luotettava suunnittelijan visioon kauniista sukasta. Äiti teki ensimmäiset mysteerisukkansa Novitan Nalle -langasta. Yllä olevassa kuvassa näkyy molemmilla sivuilla kulkeva reunus.


Tässä taas kuvio edestä (myös takana samanlainen).Kantapää mysteerisukassa oli vähintäänkin mielenkiintoinen.

Siinä missä Tytär kirosi, että ikinä lähtikään mukaan mysteerisukkien tekoon, Äiti teki omansa valmiiksi innolla.


Ikävä kyllä Äidillä ei tuuri ollut myötäinen, koska 100 gramman oranssista Nallesta ei riittänytkään kahteen sukkaan lanka, vaan hän joutui metsästämään itselleen samaa lankaa lisää (värihän ei ole enää värikartalla). Hupaisinta on, että vaikka sukkiin meni viimein toistakin kerää kohtuullisesti, niin silti sukkien yhteispaino on 100 grammaa.Siinä missä Äiti on takaa-ajajana lähtenyt mysteeriin mukaan ja paahtanut kolmella parilla Tyttärestä ohitse, on Tytär luovuttanut ensimmäisen kerran purkamatta kuitenkaan työtään ja siirtynyt seuraaviin haasteisiin. Ehkä jokin päivä tämän vuoden aikana nämäkin mysteerit on myös Tyttärellä valmiit.


Lanka: Äidillä Novita Nalle, Tyttärellä Sirdar Heart & Soul
Puikot: Äidillä 3.00mm sukkapuikot, Tyttärellä 2,75mm/80cm pyöröpuikot
Lähetä kommentti