SOCIAL MEDIA

25.10.2015

Kevättä ja väriä!

Harrastuksena tällainen "neuloosi" on toisinaan saanut kulmakarvoja kohoamaan. Junassa neulominen, työpaikalla neulominen (ei tietenkään työajalla) ja jopa läheisimpien luona kahvittelukin saa usein seurakseen kutimet. Toki neulominen tuntuu olevan ymmärrettävää, jos neuloja on lähempänä eläkeikää puikkoja kilkuttava harmaahapsi kuin Tyttären kaltainen kolmikymppinen rokkarin alku. Tyttömäinen irokeesi tai huivi hiusten ympäröimänä yhdistettynä reiskoihin ja rentoon olemukseen ei ilmeisesti ole perusmielleyhtymä sukkia neulovasta neidosta.

Räyheämmästä väristä ja normien rikkomisesta pitävä Tytär ihastui Regian Fluormanian väreihin heti, kun ne tulivat markkinoille jokunen vuosi sitten. Ensimmäinen kerä meni mosaiikkineulomisen opetteluun ja Tyttären elämänsä ensimmäisiin loopattuihin sukkiin.

Jotkut puhuvat enkelin kiharoista ja toiset purkulangasta. Yhtä kaikki niin tämäkin lanka pääsi haitarille. Ensin neuloin Suuren Käsityölehden ohjetta seuraten polvisukan langasta. Jotenkin liian löysä malli omaan makuun niin paria tämä sukka sai odottaa yli vuoden päivät.Vuodenkaan päästä sukka ei miellyttänyt, joten purkutuomiolle ja uutta mallia etsimään. Uutena tuttavuutena tuli Tyttärelle Knitty.com -sivusto. Paljon upeita malleja ja erityisesti ohuelle langalle soveltuvia. 

Spring Forward -malli oli kuvioltaan helppo ja jotenkin silmää miellyttävä. Sitäpä siis kokeilemaan. Pitkästä aikaa Tytär neuloi perinteisesti puikoilla yksi sukka kerrallaan. Vaikkei raidoitus mennyt yhteen eikä edes vastavärein niin silti langasta valmistui sukkapari. 


Ohje: Spring Forward
Äidin versio mallista: Puuvillaiset Spring Forwardit
Puikot: Knit Pro 3mm
Lanka: Regia Fluormania 6-säikeinen

Lähetä kommentti