Siirry pääsisältöön

Bullet journal - arjen apulainen


Kun on monta rautaa tulessa, on hyvä saada kaikki touhu yksien kansien väliin. Tai niin ainakin Tytär ajatteli, kun ihasteli Pinterestistä erilaisia kuvia ja ideoita "bujoilusta" lähes vuosi sitten.


Moni siirtää bujoilun aloittamista harrastuksen hintavuuden vuoksi. Itselle ajatus asioiden nitomisesta yksiin kansiin oli kuitenkin sen verran voimakas, että bujoilua oli pakko päästä kokeilemaan. Niinpä suunta Tigeriin siinä toivossa, rttä sieltä löytyis jokin kiva vihko, millä harjoitella. Ja löytyihän sieltä! Yläpuolella olevassa kuvassa komeilee kahden euron vihko - ensimmäinen bullet journalini. Ostin samalla reissulla myös kolmen euron kynäsetin (kaksi kynää), joilla pystyi tekemään mustekynää hienompaa jälkeä, mutta silti kirjoitusta pystyi pyyhkimään pois kuin lyijykynän jälkeä. Kokonaiskustannukset olivat siis vain viisi euroa.


Ensimmäisenä kannattaa merkitä vaikka post it -lapuilla ne asiat (listat, kalenterit, tehtävät, osoitekirja, seurantalistat jne.) vihkoon jotka itselle ovat tärkeitä. Tämän jälkeen vain sivu ja aukeama kerrallaan raapustamaan oman näköistä ja ennen kaikkea itseä parhaiten palvelevaa bujoa.


Itselleni oli tärkeää ottaa askel mukavuusalueen ulkopuolelle. Näin ollen menikin useampi kuukausi, kun jokaisen viikon layout oli erilainen. Yritin löytää itselleni parasta mallia.

Ikävä kyllä hinnan mukana tuli myös kestävyys vastaan bujon tehokäytössä. Alkukeväästä vihkon kannet erkanivat toisistaan (ulko- ja sisäkansi) ja samalla huomasin, että bujosta oli tullut enemmänkin työtehtävien lista kuin henkilökohtaisten asioiden aarrearkku. Niinpä tutustuin tarkemmin Facebookista löytyvään Kalenterimaniaan, ja otin hautomooni uuden kohteen - Color Crush Personal -kalenterin kultarenkain. 

Seuraava blogin tutoriaali on myös plannereihin liittyvä, joten kannattaa olla kuulolla ja käydä kurkkaamassa blogin Instagram-tilillä @aidiltatyttarelle lisäkuvia kalenterimaniasta ja bujoilusta.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lusikoista koruiksi

Syksyn pimetessä piti Tyttären saada jotain omaa ja uutta arkeen. Ja mikä olikaan parempaa kuin paikallisen Taitokeskuksen järjestämä lusikkakorukurssi!
Kurssille pystyi osallistumaan ilman aiempaa kokemusta asiasta eikä edes materiaalia tarvinnut olla itsellä. Niinpä Tytär hyödynsi kurssilta ostettavaa materiaalia, ja teki esimerkiksi näistä syntymävuotensa penneistä korvakorut itselleen.
Ehkäpä rakkaimmaksi koruksi kurssilla muodostui tämä Perhekoruksi ristitty kaulakoru. Korussa on yksinkertaisuudessaan pieni kristalli Tyttärelle, Miehelle ja Pojalle. 
Ilman epäonnistumisia ei tämäkään oppi sujunut ja niinpä tästä lusikan päästä ei tullut mikään upein luomus eikä ainakaan sellainen kuin malli oli mitä yritettiin kopioida.

Yksi parhaimpia puolia viikonlopun mittaisessa kurssissa on ehdottomasti se, että kurssilla kerkeää tehdä useita koruja ja testaamaan niin monta tekniikkaa kuin haluaa. Yllä oleva sormus on tehty pelkästä lusikkapesästä, mikä on ennen sormusraudan kohtaamista mou…

Heijastusta heilumaan

Novitalla oli aiemmin loppusyksystä Heijastus-lankaa, jossa oli siis langan mukana ohut lanka heijastinnauhaa tuomassa välkettä. Useimmiten tällaisista langoista on tehty pipoja ja tuubihuiveja - niihin löytyy ohjeitakin useammasta paikasta, mutta kumpaakaan en itse tarvinnut. Lapasia tosin ei koskaan voi olla liikaa.


Siispä soveltamaan! Ensin kokeilin tehdä langasta "sinnepäin summa mutikassa" lapaset, mutta eihän siitä paria tullut, joten piti etsiä isommille puikoille sopiva lapasohje. Lovikka-lapasten ohje löytyi Lankamaailman sivuilta.


Tämän kuvan nähdessään myös isäntä tykästyi lankaan ja tulikin toive tehdä isälle ja pojalle omat vastaavat lovikkaat.

Hieman ohjetta soveltaen (eikä tietysti mitään muistiin kirjoittaen) teinkin sitten lapselle ja miehelle omat tumput. Tosin, koska Heijastus-lankaa ei ollut enää ostettavissa, oli tyytyminen Lumion Fineen - mikä on yhtälailla heijastava lanka.Herrasväki sai vastaväreistä omat tumppunsa. Omat pinkit ovat kooltaan tästä v…

KalevalaCAL - Ilmatar 1/24

Ettei touhuaminen loppuisi niin kesälomalla oli aikaa aloittaa myös jämälankaprojekti KalevalaCALin nimeen. Jokaiselle ruudulle on oma suunnittelijansa ja oma tarinansa. Ruudut tuntuvat myös opettavan uusia tekniikoita virkkauksen parissa. Toivottavasti kaikki ruudut tulee tehtyä, vaikka kalenteri täyttyy nyt muutenkin vähän kaikesta.
Ilmatar Olipa impi, ilman tyttö,
kave luonnotar korea. Piti viikoista pyhyyttä, iän kaiken impeyttä ilman pitkillä pihoilla, tasaisilla tanterilla.