Kun on monta rautaa tulessa, on hyvä saada kaikki touhu yksien kansien väliin. Tai niin ainakin Tytär ajatteli, kun ihasteli Pinterestistä erilaisia kuvia ja ideoita "bujoilusta" lähes vuosi sitten.
Moni siirtää bujoilun aloittamista harrastuksen hintavuuden vuoksi. Itselle ajatus asioiden nitomisesta yksiin kansiin oli kuitenkin sen verran voimakas, että bujoilua oli pakko päästä kokeilemaan. Niinpä suunta Tigeriin siinä toivossa, rttä sieltä löytyis jokin kiva vihko, millä harjoitella. Ja löytyihän sieltä! Yläpuolella olevassa kuvassa komeilee kahden euron vihko - ensimmäinen bullet journalini. Ostin samalla reissulla myös kolmen euron kynäsetin (kaksi kynää), joilla pystyi tekemään mustekynää hienompaa jälkeä, mutta silti kirjoitusta pystyi pyyhkimään pois kuin lyijykynän jälkeä. Kokonaiskustannukset olivat siis vain viisi euroa.
Ensimmäisenä kannattaa merkitä vaikka post it -lapuilla ne asiat (listat, kalenterit, tehtävät, osoitekirja, seurantalistat jne.) vihkoon jotka itselle ovat tärkeitä. Tämän jälkeen vain sivu ja aukeama kerrallaan raapustamaan oman näköistä ja ennen kaikkea itseä parhaiten palvelevaa bujoa.
Itselleni oli tärkeää ottaa askel mukavuusalueen ulkopuolelle. Näin ollen menikin useampi kuukausi, kun jokaisen viikon layout oli erilainen. Yritin löytää itselleni parasta mallia.
Ikävä kyllä hinnan mukana tuli myös kestävyys vastaan bujon tehokäytössä. Alkukeväästä vihkon kannet erkanivat toisistaan (ulko- ja sisäkansi) ja samalla huomasin, että bujosta oli tullut enemmänkin työtehtävien lista kuin henkilökohtaisten asioiden aarrearkku. Niinpä tutustuin tarkemmin Facebookista löytyvään Kalenterimaniaan, ja otin hautomooni uuden kohteen - Color Crush Personal -kalenterin kultarenkain.
Seuraava blogin tutoriaali on myös plannereihin liittyvä, joten kannattaa olla kuulolla ja käydä kurkkaamassa blogin Instagram-tilillä @aidiltatyttarelle lisäkuvia kalenterimaniasta ja bujoilusta.
Lähetä kommentti