Siirry pääsisältöön

Tablettisuoja kirjovirkkauksella

Kun Tytär viimein vuosi sitten aktivoitui ja innostui ostamaan tabletin, oli sanomattakin selvää, että tabletin suojakuori tehdään itse. Molla Millsillä on ihana tyyli tehdä oman näköistään jälkeä kirjovirkkauksella, joten pitihän sitä kokeilla itsekin. Toki matot, korit, kipot ja jos jotkut muutkin on helppoja jo Tyttärelle, mutta kirjovirkkaus yllätti silti.

Näin valmiina tablettisuoja on oikein kiva. Se purkulankojen määrä taas on jättänyt vielä tähänkin päivään asti kestäneen viharakkaussuhteen kirjovirkkaukseen.

Neljännellä yrittämällä työ pääsi näinkin pitkälle. Tosin edelleen suojan reuna kiersi, joten oli höllättävä käsialaa ja toivottava parasta.

Loppujen lopuksi tuli tuhottua bambulankoja 1,5 kerän verran ja muutama pätkä hermoja. Mallikaavio löytyi netin syövereistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heijastusta heilumaan

Novitalla oli aiemmin loppusyksystä Heijastus-lankaa, jossa oli siis langan mukana ohut lanka heijastinnauhaa tuomassa välkettä. Useimmiten tällaisista langoista on tehty pipoja ja tuubihuiveja - niihin löytyy ohjeitakin useammasta paikasta, mutta kumpaakaan en itse tarvinnut. Lapasia tosin ei koskaan voi olla liikaa.


Siispä soveltamaan! Ensin kokeilin tehdä langasta "sinnepäin summa mutikassa" lapaset, mutta eihän siitä paria tullut, joten piti etsiä isommille puikoille sopiva lapasohje. Lovikka-lapasten ohje löytyi Lankamaailman sivuilta.


Tämän kuvan nähdessään myös isäntä tykästyi lankaan ja tulikin toive tehdä isälle ja pojalle omat vastaavat lovikkaat.

Hieman ohjetta soveltaen (eikä tietysti mitään muistiin kirjoittaen) teinkin sitten lapselle ja miehelle omat tumput. Tosin, koska Heijastus-lankaa ei ollut enää ostettavissa, oli tyytyminen Lumion Fineen - mikä on yhtälailla heijastava lanka.Herrasväki sai vastaväreistä omat tumppunsa. Omat pinkit ovat kooltaan tästä v…

Tappara -villasukat

Yhdet villasukatkin tulivat viimein jatkojalostus kuntoon. Kyseessä on miesten sukat, joiden varteen silmukoidaan Tappara-joukkueen logo.Jotenkin tuntuu, ettei mustista sukista saa mitenkään nättiä kuvaa. Miesten noin 43 koon sukkiin riitti yksi kerä lankaa. Kuvassa näkyvä langan jämä on ainoa, mitä kerästä jäi jäljelle. Varrella on korkeutta 55 kerrosta ennen kantapäätä.
Lanka: musta 7-veljestä Langan menekki: 1 kerä / pari Puikot: nro 4
Mielenkiinnolla jään odottamaan kerkeääkö nämä sukat enää valmiina pukin konttiin ja miten silmukointi onnistuu oman käsialan päälle.
EDIT: valmiiden sukkien kuvat lisätty.. silmukoinnin teki siis sukat tilannut henkilö :)Heppalapaset ja Karamelli-sukat

Blogataanpas viime vuotisia sitä mukaa, kun saa kuvia koneelle. Tässä yhdet siis.


Hevostytölle Äiti teki lapaset harrastuksen mukaisella kuviolla.


Nämä valmistuivat viime vuoden keväällä jo.

Malli: Hevoslapaset Lanka: Novita Nalle Puikot: 3
Malli: Rakas villasukka, s. 108 Puikot: 3 sukkapuikot Joulun pyhinä oli Äidillä aikaa neuloa uudestakin kirjasta mieluisia malleja ja Karamellisukka-sukat olivat yksi niistä. Lankavalintana oli pehmeä akryylilanka.