Siirry pääsisältöön

Knitalong - KAL - muiden mukana

Äiti ja Tytär on osallistunut useampaan KALiin ja ne onkin aina pyritty päivittämään myös blogiin.

Viimeisimmät lienevät nämä Taimitarhan Pääsiäissukat. Lankavalinta tuli tehtyä käsityömessuilla kun kanervan värinen Jussi-lanka oli ainoa mikä silloin miellytti.

Ennen pääsiäistä tehtiinkin Taimitarhan Ystävänpäiväsukat.

Joulun alla oli viime vuonna kaikkea muuta kuin joulukalenteria sukkien muodossa, mutta syksyllä oli lankavaraston tuhlausta Taimitarha Syyssukkien tiimoilta. Mukana myös itse sovellettu sydänraita pituuden varmistamiseksi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heijastusta heilumaan

Novitalla oli aiemmin loppusyksystä Heijastus-lankaa, jossa oli siis langan mukana ohut lanka heijastinnauhaa tuomassa välkettä. Useimmiten tällaisista langoista on tehty pipoja ja tuubihuiveja - niihin löytyy ohjeitakin useammasta paikasta, mutta kumpaakaan en itse tarvinnut. Lapasia tosin ei koskaan voi olla liikaa.


Siispä soveltamaan! Ensin kokeilin tehdä langasta "sinnepäin summa mutikassa" lapaset, mutta eihän siitä paria tullut, joten piti etsiä isommille puikoille sopiva lapasohje. Lovikka-lapasten ohje löytyi Lankamaailman sivuilta.


Tämän kuvan nähdessään myös isäntä tykästyi lankaan ja tulikin toive tehdä isälle ja pojalle omat vastaavat lovikkaat.

Hieman ohjetta soveltaen (eikä tietysti mitään muistiin kirjoittaen) teinkin sitten lapselle ja miehelle omat tumput. Tosin, koska Heijastus-lankaa ei ollut enää ostettavissa, oli tyytyminen Lumion Fineen - mikä on yhtälailla heijastava lanka.Herrasväki sai vastaväreistä omat tumppunsa. Omat pinkit ovat kooltaan tästä v…

Tappara -villasukat

Yhdet villasukatkin tulivat viimein jatkojalostus kuntoon. Kyseessä on miesten sukat, joiden varteen silmukoidaan Tappara-joukkueen logo.Jotenkin tuntuu, ettei mustista sukista saa mitenkään nättiä kuvaa. Miesten noin 43 koon sukkiin riitti yksi kerä lankaa. Kuvassa näkyvä langan jämä on ainoa, mitä kerästä jäi jäljelle. Varrella on korkeutta 55 kerrosta ennen kantapäätä.
Lanka: musta 7-veljestä Langan menekki: 1 kerä / pari Puikot: nro 4
Mielenkiinnolla jään odottamaan kerkeääkö nämä sukat enää valmiina pukin konttiin ja miten silmukointi onnistuu oman käsialan päälle.
EDIT: valmiiden sukkien kuvat lisätty.. silmukoinnin teki siis sukat tilannut henkilö :)Heppalapaset ja Karamelli-sukat

Blogataanpas viime vuotisia sitä mukaa, kun saa kuvia koneelle. Tässä yhdet siis.


Hevostytölle Äiti teki lapaset harrastuksen mukaisella kuviolla.


Nämä valmistuivat viime vuoden keväällä jo.

Malli: Hevoslapaset Lanka: Novita Nalle Puikot: 3
Malli: Rakas villasukka, s. 108 Puikot: 3 sukkapuikot Joulun pyhinä oli Äidillä aikaa neuloa uudestakin kirjasta mieluisia malleja ja Karamellisukka-sukat olivat yksi niistä. Lankavalintana oli pehmeä akryylilanka.