Siirry pääsisältöön

Tour de Sock 2017 - Indecisions 3/7

Kisan kolmansina sukkina tulikin tutun suunnittelijan uusin malli, joten oli tähän astisista sukista helpoimmat. Kyseessä on pitsikuvioiden aatelinen - Adrienne Fong. Hänen suunnittelemiaan sukkia ollaan tahkottu enemmänkin.

Langaksi sukkiin päätyi pari vuotta marinoitu Jawollin Magic. Lankaa oli yksi kerä, joten hartaasti toivoin, että kerä oikeasti riittää. Onneksi näistä jäi vielä ylimääräistäkin.

Yksi luetuimmista blogimme sivuista on tutoriaali varpaista varteen työstettäville sukille. Tytär kun harrastaa pyöröillä neulomista, niin nämäkin on tehty pyöröpuikoilla - tosin varresta varpaisiin. Siihen Tytär käyttää aina muistin tukena Arkimamman ohjetta.

Kisassa oli mahdollisuus tienata yksi lisäpiste tekemällä nirkkoreunuksen sekä kuviollisen kantapään. Tottahan nämä tehdään kerta mahdollisuus annetaan! Vaikka kuvio on helppo, niin silti Tytär oppi jälleen uutta - palmikoiden teon ilman apupuikkoja.

Ravelry: Indecisions
Lanka: Jawoll Magic Tinttamarellista
Puikot: 80 cm 3 mm pyöröpuikot
Lisäkuvat Ravelryssa: Indecisions

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lusikoista koruiksi

Syksyn pimetessä piti Tyttären saada jotain omaa ja uutta arkeen. Ja mikä olikaan parempaa kuin paikallisen Taitokeskuksen järjestämä lusikkakorukurssi!
Kurssille pystyi osallistumaan ilman aiempaa kokemusta asiasta eikä edes materiaalia tarvinnut olla itsellä. Niinpä Tytär hyödynsi kurssilta ostettavaa materiaalia, ja teki esimerkiksi näistä syntymävuotensa penneistä korvakorut itselleen.
Ehkäpä rakkaimmaksi koruksi kurssilla muodostui tämä Perhekoruksi ristitty kaulakoru. Korussa on yksinkertaisuudessaan pieni kristalli Tyttärelle, Miehelle ja Pojalle. 
Ilman epäonnistumisia ei tämäkään oppi sujunut ja niinpä tästä lusikan päästä ei tullut mikään upein luomus eikä ainakaan sellainen kuin malli oli mitä yritettiin kopioida.

Yksi parhaimpia puolia viikonlopun mittaisessa kurssissa on ehdottomasti se, että kurssilla kerkeää tehdä useita koruja ja testaamaan niin monta tekniikkaa kuin haluaa. Yllä oleva sormus on tehty pelkästä lusikkapesästä, mikä on ennen sormusraudan kohtaamista mou…

Heijastusta heilumaan

Novitalla oli aiemmin loppusyksystä Heijastus-lankaa, jossa oli siis langan mukana ohut lanka heijastinnauhaa tuomassa välkettä. Useimmiten tällaisista langoista on tehty pipoja ja tuubihuiveja - niihin löytyy ohjeitakin useammasta paikasta, mutta kumpaakaan en itse tarvinnut. Lapasia tosin ei koskaan voi olla liikaa.


Siispä soveltamaan! Ensin kokeilin tehdä langasta "sinnepäin summa mutikassa" lapaset, mutta eihän siitä paria tullut, joten piti etsiä isommille puikoille sopiva lapasohje. Lovikka-lapasten ohje löytyi Lankamaailman sivuilta.


Tämän kuvan nähdessään myös isäntä tykästyi lankaan ja tulikin toive tehdä isälle ja pojalle omat vastaavat lovikkaat.

Hieman ohjetta soveltaen (eikä tietysti mitään muistiin kirjoittaen) teinkin sitten lapselle ja miehelle omat tumput. Tosin, koska Heijastus-lankaa ei ollut enää ostettavissa, oli tyytyminen Lumion Fineen - mikä on yhtälailla heijastava lanka.Herrasväki sai vastaväreistä omat tumppunsa. Omat pinkit ovat kooltaan tästä v…

KalevalaCAL - Ilmatar 1/24

Ettei touhuaminen loppuisi niin kesälomalla oli aikaa aloittaa myös jämälankaprojekti KalevalaCALin nimeen. Jokaiselle ruudulle on oma suunnittelijansa ja oma tarinansa. Ruudut tuntuvat myös opettavan uusia tekniikoita virkkauksen parissa. Toivottavasti kaikki ruudut tulee tehtyä, vaikka kalenteri täyttyy nyt muutenkin vähän kaikesta.
Ilmatar Olipa impi, ilman tyttö,
kave luonnotar korea. Piti viikoista pyhyyttä, iän kaiken impeyttä ilman pitkillä pihoilla, tasaisilla tanterilla.