Siirry pääsisältöön

Tour de Sock 2017 - Kanteletar 2/6

Toisena ohjeena kisassa olikin positiivisesti suomalaisen suunnittelema ohje - Kanteletar. Kyseessä on mallisarja, johon kuuluu useampi perinteikästä nimeä kantava malli.

Koska Tytär ei halunnut näitä sukkia itselleen, niin hän seurasi ohjetta, millä sai tehtyä sukat Äidille. Lankana tällä kertaa Novitan uutukainen - Venla. Ohje antoi mukavasti haastetta niin aloituksen, koristeellisten varren palmikoiden kuten kantapään osaltakin. Näistä kun selvisi niin kerrosrivinousulla ja kirjoneuleella selvisi hyvin.


Ravelry: Kanteletar
Lanka: Novita Venla
Puikot: 3 mm
Lisäkuvat Ravelryssa: Kanteletar for my Mom

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Heijastusta heilumaan

Novitalla oli aiemmin loppusyksystä Heijastus-lankaa, jossa oli siis langan mukana ohut lanka heijastinnauhaa tuomassa välkettä. Useimmiten tällaisista langoista on tehty pipoja ja tuubihuiveja - niihin löytyy ohjeitakin useammasta paikasta, mutta kumpaakaan en itse tarvinnut. Lapasia tosin ei koskaan voi olla liikaa.


Siispä soveltamaan! Ensin kokeilin tehdä langasta "sinnepäin summa mutikassa" lapaset, mutta eihän siitä paria tullut, joten piti etsiä isommille puikoille sopiva lapasohje. Lovikka-lapasten ohje löytyi Lankamaailman sivuilta.


Tämän kuvan nähdessään myös isäntä tykästyi lankaan ja tulikin toive tehdä isälle ja pojalle omat vastaavat lovikkaat.

Hieman ohjetta soveltaen (eikä tietysti mitään muistiin kirjoittaen) teinkin sitten lapselle ja miehelle omat tumput. Tosin, koska Heijastus-lankaa ei ollut enää ostettavissa, oli tyytyminen Lumion Fineen - mikä on yhtälailla heijastava lanka.Herrasväki sai vastaväreistä omat tumppunsa. Omat pinkit ovat kooltaan tästä v…

Tappara -villasukat

Yhdet villasukatkin tulivat viimein jatkojalostus kuntoon. Kyseessä on miesten sukat, joiden varteen silmukoidaan Tappara-joukkueen logo.Jotenkin tuntuu, ettei mustista sukista saa mitenkään nättiä kuvaa. Miesten noin 43 koon sukkiin riitti yksi kerä lankaa. Kuvassa näkyvä langan jämä on ainoa, mitä kerästä jäi jäljelle. Varrella on korkeutta 55 kerrosta ennen kantapäätä.
Lanka: musta 7-veljestä Langan menekki: 1 kerä / pari Puikot: nro 4
Mielenkiinnolla jään odottamaan kerkeääkö nämä sukat enää valmiina pukin konttiin ja miten silmukointi onnistuu oman käsialan päälle.
EDIT: valmiiden sukkien kuvat lisätty.. silmukoinnin teki siis sukat tilannut henkilö :)Heppalapaset ja Karamelli-sukat

Blogataanpas viime vuotisia sitä mukaa, kun saa kuvia koneelle. Tässä yhdet siis.


Hevostytölle Äiti teki lapaset harrastuksen mukaisella kuviolla.


Nämä valmistuivat viime vuoden keväällä jo.

Malli: Hevoslapaset Lanka: Novita Nalle Puikot: 3
Malli: Rakas villasukka, s. 108 Puikot: 3 sukkapuikot Joulun pyhinä oli Äidillä aikaa neuloa uudestakin kirjasta mieluisia malleja ja Karamellisukka-sukat olivat yksi niistä. Lankavalintana oli pehmeä akryylilanka.