SOCIAL MEDIA

27.5.2018

Lusikoista koruiksi

Syksyn pimetessä piti Tyttären saada jotain omaa ja uutta arkeen. Ja mikä olikaan parempaa kuin paikallisen Taitokeskuksen järjestämä lusikkakorukurssi!
Kurssille pystyi osallistumaan ilman aiempaa kokemusta asiasta eikä edes materiaalia tarvinnut olla itsellä. Niinpä Tytär hyödynsi kurssilta ostettavaa materiaalia, ja teki esimerkiksi näistä syntymävuotensa penneistä korvakorut itselleen.Ehkäpä rakkaimmaksi koruksi kurssilla muodostui tämä Perhekoruksi ristitty kaulakoru. Korussa on yksinkertaisuudessaan pieni kristalli Tyttärelle, Miehelle ja Pojalle. 

Ilman epäonnistumisia ei tämäkään oppi sujunut ja niinpä tästä lusikan päästä ei tullut mikään upein luomus eikä ainakaan sellainen kuin malli oli mitä yritettiin kopioida.


Yksi parhaimpia puolia viikonlopun mittaisessa kurssissa on ehdottomasti se, että kurssilla kerkeää tehdä useita koruja ja testaamaan niin monta tekniikkaa kuin haluaa. Yllä oleva sormus on tehty pelkästä lusikkapesästä, mikä on ennen sormusraudan kohtaamista moukaroitu vasaralla katu-uskottavaan pintakuvioon.

Yllä oleva "Sarvikas" -sormus on myös epäonnistuneiden pinosta. Tarkoitus oli tehdä tasaisesti limittyvä sormus, mutta eipä se sitten onnistunutkaan. Toisaalta sormus on kokonsa puolesta etusormeen sopiva, joten Sarvikas on nätti näinkin.

Monesti kirpputoreilta löytää pieniä lusikoita, missä on päässä maan tai kaupungin vaakuna. Sellaisen lusikan varsi tuli uhrattua kristallin pitimeksi ja näin sai helposti tehtyä siron, mutta jälleen uniikin sormuksen.

Kurssin ensimmäisenä sormuksena Tytär teki yllä olevien kuvien mukaisen "kiepautussormuksen". Sormuksessa on käytetty koko lusikka ja tämän vuoksi lusikan varsi tuli pyöräyttää ensin lusikkapesän päälle ja tämän jälkeen vasta sormusraudan ympärille.Ehkäpä kuitenkin eniten käytössä ollut ja hypistelyä kohdannut on tämä sokerilusikasta tehty sormus. Tässäkin on käytetty koko lusikka hyödyksi, ja vaikka tämä on ehkä yksinkertaisin malli, niin silti tämä sai eniten "työtunteja" osakseen.

Lähetä kommentti