SOCIAL MEDIA

7.6.2015

Koolaamisen ihanuus

Tytär koolasi äidilleen joululahjaksi erivärisiä lankoja. Alla kuvasarja, josta tulee julki millaisella värjäystekniikalla erilaiset raidoitukset onnistuivat.

Leveän raidan vuoksi lankakerä tuli keriä pieniksi "raitaosuuksiksi". Huomaa, että lanka menee nimenomaan kerästä kerään hyppien.

Kastelussa oli ensimmäinen jännä-tilanne, koska pienet kerät tuli saada ilman lankojen sotkeentumista kastumaan.

Ensimmäinen erä tehtiin näillä. Ajatuksena saada lila/pinkki -raidoitus.

Jo tässä vaiheessa tuli julki, ettei ihan mennyt kuin Strömsössä tämä väriyritys.

Tunnollisesti kuitenkin joka toinen toiseen kattilaan värjäytymään ja hetken liottelun jälkeen vielä kattiloiden väliin jäänyt langanpätkä upottaen jompaan kumpaan kattilaan (kunhan värjäytyneet osat koskettivat toisiaan).


Lopputulos oli ensiajatuksesta huolimatta kuitenkin niin ihana, että Tytär mietti useaan otteeseen: Tekisinkö tästä sittenkin itselle lyhyet sukat? Vaaleanpunainen osuus on meinaan uskomattoman kaunis sävy luonnossa!

Toiselle kerälle Tytär käytti hieman erisävyisiä jauheita, mutta kuitenkin tavoitteena pinkki/lila -väritys. Tällä kertaa vyyhdin värjäyksessä kokeiltiin liukuvärjäystä vyyhdittäin.

Ensin toinen pää värinesteeseen ja kun väri oli imeytynyt noin puoleen väliin vyyhtiä, niin vyyhdin toinen pää käännettiin viereiseen värinesteeseen.

Tällainen vyyhti oli paljon helpompi keriä kuin aiempi, mutta Tyttären makuun väri on epäonnistunut. Vyyhtiä kasassa pitävät apulangat aiheuttivat sen, ettei väri tarttunut joka kohtaan lankaa, vaan osassa kohtaa langassa on nyt valkoisia pilkkuja.


"Keep Calm..."


Viime vuotisista joululahjoista on vieläkin näköjään bloggaamatta yksi onnistuneimmista Tyttären tekemistä lahjoista. Perheen Pikkuveli menee naimisiin syksyllä, ja Tytär oli salaa tutkinut tulevan morsmaikun Pinterest-tiliä toivoen löytävänsä jotain, mitä voisi itse tehdä.

Pinterest-tilillä oli vasemman puoleisella tekstillä pinnattu paita. Tästä sitten idea apinoimaan ja pariskunnalle samanlaiset - omalla päivämäärällä tietty. Tikkaus- ja Tarvike -käsityöpuoti leikkaa omasta kuvasta silitysarkeista kuvia ja näin ollen oli vain prässättävä kuvat paikalleen.t

Hieman Pikkuveljen hupparin tekstiä piti muokkailla, ettei nyt ihan "tavis" olisi. Lahjan saajat olivat ainakin tyytyväiset, joten yksi onnistunut lahja plakkarissa!

Tyttären "välityöt" 2014

Tytär on jos jonkin näköisiä sukkia tehnyt niin sanottuina välitöinä pitkin vuotta. Melkeinpä koko ajan on jotkin sukat puikoilla (illat on rauhoittumisen aikaa kutimien parissa). Vaaleansiniset ovat 100 % akryylia ja unisukiksi tilatut.


Nallen Taika-langasta taitaa olla nämä Tyttären isännän nilkkasukat tehty. Toki parikin tälle löytyy ja melkein päivittäisessä käytössä ovat. Olivat muuten ensimmäiset Tyttären miehelleen tekemät sukat - mutta eivät viimeiset.



Ylhäällä on yksi ensimmäisistä Tyttären UFOista (Unfinished object = keskeneräinen työ). Ohje on aluperin varpaista varteen, mutta itsepäisenä oli pakko aloittaa sukka varresta varteen. Muutaman kuukauden nämä oli keskeneräisissä, kunnes purkutuomio toteutui.

Tuunaamisia ja muita kouhotuksia

Toisinaan on vaikea luopua jostain vanhasta ja varsinkin sellaisesta, mikä toimii junan vessaa paremmin ja palvelee vuosista huolimatta täydellisesti.

Tällainen tilanne oli myös suosikkilaukkuni (säkki tuo kooltaan on paremminkin) kanssa ja sehän piti tuunata pitsiliinalla katu-uskottavammaksi. Pitsiliina on värjätty Dylonin turkoosilla värillä, kun ensin siinä yhden pitkän neuletakkini värjäytin uuteen muotiin.

Seinäjoen käsityömessuilla oli syksyllä 2014 mukana myös Pinstriping Finland. Paria päivää ennen messuja Tytär teki kirpparilöydön ja lunasti itselleen kolmella eurolla täydellisen laukun straippaamista varten.

Vielä joku upea päivä Tytär kohtaa ennakkoluulonsa taidoistaan ja käy tuollaisen kurssin, että osaisi teknillisesti oikein edes suoran viivan vetäistä straipaten.



Kävipä Tytär syksyllä myös kuvansiirtokurssillakin eräänä iltana. Ensin mustesuihkutulostimella tulostettuja kuvia siirrettiin lakan, steariinin ja lämmön avulla kankaisiin sekä kirjan sivuihin.

Tytär otti kotoaan mukaan myös suodatinpussitelineen, mikä on useamman vuoden vanha (10 vuotta ei varmaan kaukaa mene ohitse). Teline on ollut ajatuksissa saada milloin maalipinnan, milloin jonkin sisustustekstin mutta kurssimateriaaleissa olikin sopiva kuva niin Tytär sen siihen ihmetteli. Kuivumisen jälkeen lakka on läpinäkyvää ja palvelee vallan hyvin suodatinpussien tellinkinä.

Pienten lahjontaa

Tällainen setti lähti isännän siskon tytölle syksyllä. Saattoihan nuo olla liian isoja, mutta mukaan laitettiin myös pienen pienet villasukat, mitkä tein laatikon pohjalta löytyneestä langasta.







Väännetään rautalangasta

Kuvassa näkyy yläreunassa ihka ensimmäinen Tyttären rautalankatyö. Sipulikipon virkaa se on suorittanut käytössä ja nyt se joutui muistin virkistäjäksi, kun Tytär halusi tehdä hieman isompana versiona "aakeenlaakeen hetelmäkipon".

Ilman korkeita laitoja ja käännettyä reunaa kippo tuli eräänä perjantai-iltana valmiiksi, kun samalla kuunteli YleX:n Parasta Ennen -ohjelmaa.

Korttisaldo sen kun kasvaa

Viime vuonna kokeilin ensimmäisen kerran leimakuvia, joita tuli sitten itse värittää. Näitä oli mukava väritellä, mutta sommittelun kanssa itsellä on vielä hakusessa homma näiden leimakuvien kanssa.

Kun mikään malli ei oikein ollut mukava tai omaan silmään nätti...

3D-kuvien kanssa homma taas on todella helppoa ja nopeaa. "Tuo tuohon, tuosta tuollainen ja se tuohon".


Viimeiseksi vielä Lego-kortti kummipojalle jos täytti täydet kuusi vuotta. Kortti on hieman normaalia postikorttia isompi, mutta lapselle mukava "kun hieman erilainen". Pienemmät palat kiinnitin kohotyynyillä, että sai kolmiulotteiseksi ja enemmän legopalikoiksi miellettävän kokonaisuuden.

Isännän suvussa on myös pieni prinsessa, jolle sai tehdä tällaisen "söpistely"-kortin. Kortin mekko on tehty pienistä kakkupapereista taittelemalla.

Ilmoitustaulun uusi ilme


Viime vuonna halusin itselleni kylpyhuoneeseen uuden peilin ja sitä varten lainasin lankkua kaverin liiteristä. Ihan ei taustasta tullut sellainen kuin ajatus oli - uusi tarkoitus taustalle oli keksittävä.

Alun alkaen tausta oli tarkoitus pitää pystyasennossa ja alareunaan laittaa purkit isolla klemmarilla kiinni, joissa sitten pitää meikkisiveltimiä ja meikkejä.

Kun idea ei onnistunutkaan enkä halunnut alkaa käsittelee hiomisen ja petsaamisen lisäksi lautoja kunnollisella lakkakerroksella (että se sietäisi olla kosteassa tilassa), tulin johtopäätökseen, että päällystän vanhan korkkitaulun uusiksi ja venytän kuminauhan siihen niin etten tarvitse nastoja korttien/muistettavien kiinnittämiseen. Alareunassa oleva "taso" on tehty pelkästäänä trikookudetta pujotellen tappien (ylimääjä olohuoneen pöydän jaloista kun ne piti lyhentää) ympäri.

Vanhoista farkuista ratsastustarvikkeille kassiksi

Reilu vuosi sitten tuli toive saada vanhoista farkuista kierrätettynä tehty kassi ratsastustarvikkeille. Kassin tulisi olla suurin piirtein samankokoinen kuin kauppojen isot kestokassit.

Tämä kassi valmistui ainostaan yhdet koon 44 farkut uudelleen asettelemalla ja leikkaamalla. Sisälle mahtuu kumpparit ja kypärä sekä makupussit.

Takataskuun laitoin vielä niiteistä sydämen, hieman pitsinauhaa sivuihin ja jenkkihuivia solmin vyölenkkeihin, jos tulee tarve pyyhkäistä käsiä tai putsata vaikka saappaita.

Loom Bands -hahmot

Kun arkistoja kaivelee niin tuli nämäkin kokeilut vastaan. Tytär kokeili tällä hetkellä jonkin asteen hittiä jo 2014 alkukeväällä. Kultakalaa, sydäntä, leppäkerttua, kynää ja rusettia tuli uteliaisuudella kokeiltua.




Pikkupikkuisia sukkia avaimenperiksi

Kettukarkkisukat oli näissä piireissä yhdessä vaiheessa hieman pienempiä kuin tavalliset villasukat.

Mahtuu kuvaan yksi pienen pieni lapanenkin. Itse asiassa tuo lapanen ja yksi harmaa pikkusukka on ollut Tyttären avaimissa mukana nyt jo parisen vuotta.

Survival Kit: Kuinka selvitä kahvinkeittimen kanssa

Parisen vuotta sitten oli hetki, kun kaverini muutti itsekseen asumaan. Hän ei juo kahvia vieläkään, mutta tottahan vieraita varten piti olla kahvinkeitin ja siihen käyttöohjeet.




Äiti ja Tytär keräili kumpikin oman tuparilahjansa ja ainakin lahjan antajilla oli hauskaa!